Dashticz - General Discussions

Dashticz, alternative dashboard based on HTML, CSS, jQuery

Moderators: leecollings, htilburgs, robgeerts

User avatar
gijsje
Posts: 132
Joined: Saturday 19 August 2017 14:28
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Stable
Location: Berkel Enschot, NL
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by gijsje »

Thanks that works
Synology DS218+ - RFXtrx433 - Aeotec Z-Stick Gen5 - Toon Thermostat - Neo CoolCam plug - Neo CoolCam PIR - FIBARO PIR - Heiman Smart Smoke Senso - Neo CoolCam Leakage Detector - BeNext Tag Reader - P1 and S0 USB - many Mi-Light lights - KAKU switches
verdeel
Posts: 6
Joined: Thursday 31 August 2017 19:06
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by verdeel »

Hi,

I'm new with domoticz and dashticz with no experience in programming in js. I do have some other experience (python, lua, c++)

I'm very happy with the possibilities of dashticz and am trying to learn to do some customization. I'd like to be able to program custom icons/buttons for some automated curtains, as the blinds (with up/down button) is not representative for the actual situation.

But I need to start with something simple, so Im trying to add (to custom.js, after the getExtendedBlockTypes function) the getBlock_233 example from the wiki and change it to get some different icons. I've changed 233 to my IDX (87) so the first line of the functions is: function getBlock_87(device,idx){

Then i've also changed the file names of the images, just to see if they change on the dashboard:
Spoiler: show
if(device['Status']=='Off') html+='<img src="img/kliko_red.png" class="off icon" />';
else html+='<img src="img/kliko_green.png" class="on icon" />';
But nothing is changing on the dashboard. Any pointers on what I can do or where I can get more examples are appreciated!
garethhowell
Posts: 115
Joined: Tuesday 17 November 2015 21:19
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 3.9317
Location: St Neots, UK
Contact:

Getting Google Maps to display with V2 dashboard

Post by garethhowell »

There are several of us out there who are having problem getting Google maps to display with the new dashboard. Several questions have been asked but they get buried in the main thread, so I've created a dedicated thread.

I think have the gm_ variables set correctly

Code: Select all

config['gm_api'] = 'xxxxxxxxx';
config['gm_zoomlevel'] = '4';
config['gm_latitude'] = 'xx.xxx';
config['gm_longitude'] = '-x.xxx';
and have tried two approaches:
The old approach

Code: Select all

columns[11] = {};
columns[11]['blocks'] = ['currentweather_big','weather','trafficmap'];
columns[11]['width'] = 5;
and

Code: Select all

var maps = {};
maps.stneots = {key:'stneots', width:5, latitude: xx.xx, longitude: -x.xx, zoom:9};

columns[11] = {};
columns[11]['blocks'] = ['currentweather_big','weather','maps.stneots'];
columns[11]['width'] = 5;
Neither work.

Am I missing some other code that needs to be included to get the new approach to work?

Gareth
koowee
Posts: 62
Joined: Thursday 29 December 2016 18:17
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: Beta
Location: Finland
Contact:

Re: Getting Google Maps to display with V2 dashboard

Post by koowee »

I tried this morning with this code and it worked

Code: Select all

var maps = {};
maps.place = { height: 450, width:4, latitude: xx.xx, longitude: -x.xx, zoom:9 }

columns[11] = {}
columns[11]['blocks'] = [maps.place];
columns[11]['width'] = 12;
garethhowell
Posts: 115
Joined: Tuesday 17 November 2015 21:19
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 3.9317
Location: St Neots, UK
Contact:

Re: Getting Google Maps to display with V2 dashboard

Post by garethhowell »

Hi
Sorry, what code? I see no code at that URL, only the positioning config that I used for my second example.
koowee
Posts: 62
Joined: Thursday 29 December 2016 18:17
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: Beta
Location: Finland
Contact:

Re: Getting Google Maps to display with V2 dashboard

Post by koowee »

Hi

That url is pointing direct to a forum post where is a workaround to this map problem (var_maps and column part).

I have config part like this. Zoomlevel without single quotes and with correct lat and lon

Code: Select all

config['gm_api'] = 'APIKEY';
config['gm_zoomlevel'] = 3;
config['gm_latitude'] = 'xx.xxxxx';
config['gm_longitude'] = 'xx.xxxxx';
Other code I have related to this map. maps.location part is without "key" part what you have

Code: Select all

var maps = {}
maps.location = { height: 450, width:4, latitude: xx.xxxxxx, longitude: xx.xxxxx, zoom:12 }

Code: Select all

columns[16] = {}
columns[16]['blocks'] = [maps.location];
columns[16]['width'] = 12; 

Code: Select all

screens[4] = {}
screens[4]['background'] = 'bg.jpg';
screens[4]['columns'] = [16]
garethhowell
Posts: 115
Joined: Tuesday 17 November 2015 21:19
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 3.9317
Location: St Neots, UK
Contact:

Re: Getting Google Maps to display with V2 dashboard

Post by garethhowell »

OK, sorted it. I had some extraneous quotes.

Thanks for your assistance.
garethhowell
Posts: 115
Joined: Tuesday 17 November 2015 21:19
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 3.9317
Location: St Neots, UK
Contact:

Mixture of commas and stops when presenting decimal numbers.

Post by garethhowell »

I've just noticed that there is a mixture of commas and decimal points when presenting decimal data. Temperature blocks use commas ( as in 23,4) whereas thermostats use decimal point (15.5).

Can this be configured somewhere. I'd like usage to be consistent.
toreandre
Posts: 91
Joined: Tuesday 19 January 2016 12:51
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by toreandre »

Are you actually collecting google analyticz data from everyones dashticz?

Code: Select all

		<script>
		  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
		  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
		  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
		  })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

		  ga('create', 'UA-102837285-1', 'auto');
		  ga('send', 'pageview');

		</script>
Derik
Posts: 1601
Joined: Friday 18 October 2013 23:33
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: BETA
Location: Arnhem/Nijmegen Nederland
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by Derik »

Mwhhb. ?
What do you mean??
A backdoor??
Xu4: Beta Extreme antenna RFXcomE,WU Fi Ping ip P1 Gen5 PVOutput Harmony HUE SolarmanPv OTG Winddelen Alive ESP Buienradar MySensors WOL Winddelen counting RPi: Beta SMAspot RFlinkTest Domoticz ...Different backups
woody4165
Posts: 476
Joined: Monday 14 March 2016 13:55
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by woody4165 »

toreandre wrote: Wednesday 11 October 2017 22:09 Are you actually collecting google analyticz data from everyones dashticz?
...
In which file(s)? :o

PS: it's in the index.html file
Have you tried to remove it?
Cubietruck - Linux cubietruck 4.13.16 (Debian GNU/Linux 8 (jessie)) + Domoticz + RFLink, Xiaomi Gateway, Owl USB, Yeelight Color and B/W, ESP8266, Broadlink RM2, Netatmo Thermostat
toreandre
Posts: 91
Joined: Tuesday 19 January 2016 12:51
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by toreandre »

Derik wrote: Wednesday 11 October 2017 22:12 Mwhhb. ?
What do you mean??
A backdoor??
No, not a backdoor. Google analyticz collects visitordata from websites. What IP adress they use, device, time/date, time spent on each page, what webpage they came from. Its used on almost every website in the world BUT when it comes to someones smarthome controller i think this is a very very bad thing to include as the creator of dashticz probably will be able to collect a lot of data from this.
toreandre
Posts: 91
Joined: Tuesday 19 January 2016 12:51
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by toreandre »

woody4165 wrote: Wednesday 11 October 2017 22:31
toreandre wrote: Wednesday 11 October 2017 22:09 Are you actually collecting google analyticz data from everyones dashticz?
...
In which file(s)? :o

PS: it's in the index.html file
Have you tried to remove it?
Yes, in the index file.
It should be no problem to remove it, or even change it with your own. Its not a "dangerous" thing but it is very strange to include it without letting the user know that its there and what data is being collected and what its used for.
levynger
Posts: 87
Joined: Wednesday 21 December 2016 19:03
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version:
Location: Israel
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by levynger »

guys, seriously !
GA is not a bad thing, it may help improving this development.
almost every website is using it, probably this forum as well.. there is no personal information being reported here whatsoever.
as far as i can see, it may also tell how much live installation on this development it being used.
if it helps - i agree.. and so do everyone here should agree for this.
User avatar
htilburgs
Posts: 464
Joined: Tuesday 03 November 2015 11:01
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by htilburgs »

levynger wrote: Thursday 12 October 2017 9:50 guys, seriously !
GA is not a bad thing, it may help improving this development.
almost every website is using it, probably this forum as well.. there is no personal information being reported here whatsoever.
as far as i can see, it may also tell how much live installation on this development it being used.
if it helps - i agree.. and so do everyone here should agree for this.
I second this. No problem with Google Analytics, I use it myself on my websites / installations.
And indeed there is no personal informatie being reported.
Hardware:
RPi3 - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug - Nest Thermostat v3
Trigun
Posts: 390
Joined: Wednesday 30 November 2016 11:58
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 4.10717
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by Trigun »

Maybe a dumb question but how does this work as dashticz is used within your local network? Besides the fact that is does not share personal info, I prefer to have my home automation cut off from the outside world as much as possible.


Sent from my iPhone using Tapatalk
levynger
Posts: 87
Joined: Wednesday 21 December 2016 19:03
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version:
Location: Israel
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by levynger »

Trigun wrote:Maybe a dumb question but how does this work as dashticz is used within your local network? Besides the fact that is does not share personal info, I prefer to have my home automation cut off from the outside world as much as possible.


Sent from my iPhone using Tapatalk
There are probably hundreds other applications that cumminicate with the "internet" on your device that runs dashticz..
GA doesn't make it volnerable..
This doesn't mean someone can access your dashticz from the internet unless you forwarded relevant ports to your internal IP..

You can simply make sure your device doesn't have an internet connection by using static internal IP and removing default Gw and dns


Sent from my SM-G950F using Tapatalk

AWP2000
Posts: 7
Joined: Saturday 24 June 2017 11:34
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by AWP2000 »

Hi,

I've a problem with webcam ! nothing appear .
I set up the CONFIG.js correctly i think , but , nothing !

var buttons = {}
buttons.webcam1 = { width:6, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://admin:[email protected]/web/tmpfs/snap.jpg', url: 'http://admin:[email protected]/web/tmpfs/snap.jpg'}

Something wrong ??
woody4165
Posts: 476
Joined: Monday 14 March 2016 13:55
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by woody4165 »

Try to open the link directly from the browser exactly as written in the url field. Try also another browser if you are using Chrome. AFAIK Chrome does not support anymore passing user:pass in the url
Cubietruck - Linux cubietruck 4.13.16 (Debian GNU/Linux 8 (jessie)) + Domoticz + RFLink, Xiaomi Gateway, Owl USB, Yeelight Color and B/W, ESP8266, Broadlink RM2, Netatmo Thermostat
User avatar
EdwinK
Posts: 1820
Joined: Sunday 22 January 2017 21:46
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by EdwinK »

AWP2000 wrote: Thursday 12 October 2017 18:22 Hi,

I've a problem with webcam ! nothing appear .
I set up the CONFIG.js correctly i think , but , nothing !

var buttons = {}
buttons.webcam1 = { width:6, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://admin:[email protected]/web/tmpfs/snap.jpg', url: 'http://admin:[email protected]/web/tmpfs/snap.jpg'}

Something wrong ??
This is my setting

Code: Select all

/ cam 
buttons.webcam = {key:'webcam',width:12, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://192.168.0.115:8080/shot.jpg', url: 'http://192.168.0.115:8080/video'}
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | Hue | Tuya | IKEA tradfri | Dashticz V3 on Lenovo Huawei Tablet | Conbee
Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest