FritzBox Callmonitor
Moderator: leecollings
-
- Posts: 11
- Joined: Saturday 12 March 2016 18:45
- Target OS: Windows
- Domoticz version: 3.4834
- Location: Germany
- Contact:
FritzBox Callmonitor
Hello Everyone!
I found the FritzCall Monitor in the Hardware list. I have a Fritzbox and want to use the Call Monitor for Domoticz.
But how can i use it?
What is it good for?
Thx for Messages
I found the FritzCall Monitor in the Hardware list. I have a Fritzbox and want to use the Call Monitor for Domoticz.
But how can i use it?
What is it good for?
Thx for Messages
Hardware: Shuttle XS35V5Pro
OS: Windows 7 Pro x64
Domoticz branch: beta
Domoticz Version: V3.5010
OS: Windows 7 Pro x64
Domoticz branch: beta
Domoticz Version: V3.5010
Re: FritzBox Callmonitor
Hello,
see the Domoticz WIKI how to setup the Call monitor.
see the Domoticz WIKI how to setup the Call monitor.
-
- Posts: 133
- Joined: Wednesday 11 March 2015 19:13
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version: Beta
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
HI
I have the fritzbox callmonitor running
but now i would like to do something with it..
so when a certain person calls turn on a switch or something..
but how can i do this (using LUA)
something like:
But this code is obviously not working, but i am not sure what to add
i probably need a 'devicechanged' in the if statement?
I have the fritzbox callmonitor running
but now i would like to do something with it..
so when a certain person calls turn on a switch or something..
but how can i do this (using LUA)
something like:
Code: Select all
if deviceSvalue[FritzBox] =="Received From: telnumber to: telnumber" then
commandArray['Lamp'] = "On"
end
return commandArray
i probably need a 'devicechanged' in the if statement?
-
- Posts: 4
- Joined: Thursday 05 May 2016 9:33
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version:
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
Hi,
did you solve your problem?
Hoogle
did you solve your problem?
Hoogle
-
- Posts: 133
- Joined: Wednesday 11 March 2015 19:13
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version: Beta
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
Hi!Hoggle wrote:Hi,
did you solve your problem?
Hoogle
For incomming connections (before it is answered by someone or the ansewring machine i didn't know how to implement it..
But in my situation the answering machine will always answer.. when this happens the fritzbox sends a signal to Domotcizs "Call" --> 'On
(when an phonecall is answered end and 'off' signel when the call is ended..)
so for my situation i look when the switch changed, then check the the phonenummer of the active call on the answering machine..
(this system is used for orders that comes in by phone on the answering machine, when certain clients calls between certain hours we need to know if they have left a new order or not by a certain time (the time is just a switch with the timer enabled.)
probably not many people need something like this but for who is interested this is the code i uses:
"Call" --> on when active phonecall , off when ended
"NieuweOproepen" --> this is a time based switch ( on at 10pm , off at 11pm ) so when called within this time it will be registered
"smsNieuweOproepen" --> just a switch to be able to turn the system on/off when its not used for certain reason (is normaly always 'on'
I have 10 uservalues: t1, t2, ... t10
thes are the phonenumbers to check if its one of these numbers that are calling
"Fritzbox" is the text that the fritbox sends to domoticz (this is used to compared the phonenumbers with.
"NewMessages" is just a uservalue (to count how many new orders did come in of those phone numbers (t1, .. t10)
Code: Select all
if devicechanged['Call']=='On' and otherdevices['NieuweOproepen']=='On' and otherdevices['smsNieuweOproepenActief']=='On' then
local i = 1
for i =1 , 10 do
local number = tostring("t"..i)
local FrizBoxText = tostring("Connected ID: 0 Number: "..uservariables[number])
if otherdevices_svalues['FritzBox'] == FrizBoxText then
local teller = uservariables['NewMessages'] + 1
commandArray['Variable:NewMessages'] = tostring(teller)
print(FrizBoxText.. 'nieuwe te melden bericht binnen')
commandArray['Bureau R 15'] = "On"
end
i = i+1
end
end
if devicechanged['NieuweOproepen']== 'Off' and otherdevices['smsNieuweOproepenActief']=='On' then
if (uservariables['NewMessages'] == 1) then
print('één nieuw bericht')
commandArray["SendSMS"] = "1 nieuwe bestelling voor leveringen Frankrijk"
elseif (uservariables['NewMessages'] > 1 ) then
print(uservariables['NewMessages']..' nieuwe berichten')
commandArray["SendSMS"] = uservariables['NewMessages'].." nieuwe bestellingen voor leveringen Frankrijk"
elseif (uservariables['NewMessages'] == 0 ) then
print('geen nieuwe berichten')
commandArray["SendSMS"] = "GEEN nieuwe bestellingen voor leveringen Frankrijk"
end
commandArray['Variable:NewMessages'] = tostring(0)
end
return commandArray
-
- Posts: 4
- Joined: Thursday 05 May 2016 9:33
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version:
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
Many thanks for your answere.
It is not possible to extract "Call From" from the text "Fritzbox" to say "telephone is ringing"?For incomming connections (before it is answered by someone or the ansewring machine i didn't know how to implement it..
-
- Posts: 133
- Joined: Wednesday 11 March 2015 19:13
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version: Beta
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
i thought i need an 'DeviceChanged' ... thats why i use the 'call'
i dont know how to execute a script when just an sValue changed..
but once you can do that, it is possible to just check the 'call from' to activate a switch indeed!
i dont know how to execute a script when just an sValue changed..
but once you can do that, it is possible to just check the 'call from' to activate a switch indeed!
-
- Posts: 4
- Joined: Thursday 05 May 2016 9:33
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version:
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
It is possible to put the state "'call from", "Connected " or "Disconnect " in a variable?
How?
How?
-
- Posts: 133
- Joined: Wednesday 11 March 2015 19:13
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version: Beta
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
im not sure what you mean..
but normally yes, its possible to put parts from the sValue from the fritzbox in a uservariable (string)
but normally yes, its possible to put parts from the sValue from the fritzbox in a uservariable (string)
-
- Posts: 4
- Joined: Thursday 05 May 2016 9:33
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version:
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
Exactly.but normally yes, its possible to put parts from the sValue from the fritzbox in a uservariable (string)
Do you have an example or keyword for my search, to find an example code?
Many thanks in advance
Regards Hoggle
-
- Posts: 133
- Joined: Wednesday 11 March 2015 19:13
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version: Beta
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
just someting like:
uservariables['Your_sVariable'] =otherdevices_svalues['FritzBox']
and for stringfunctrions:
http://lua-users.org/wiki/StringLibraryTutorial
(probably need the string.sub (see in the link)
uservariables['Your_sVariable'] =otherdevices_svalues['FritzBox']
and for stringfunctrions:
http://lua-users.org/wiki/StringLibraryTutorial
(probably need the string.sub (see in the link)
-
- Posts: 18
- Joined: Thursday 17 August 2017 20:25
- Target OS: Raspberry Pi / ODroid
- Domoticz version:
- Contact:
Re: FritzBox Callmonitor
Hi Anybody,
are there any news about the CallMonitor. I had also the idea to have an event triggered when a call is incoming. Unfortunately i can not find any documentation about this Domoticz module/plugin.
thx
jens
are there any news about the CallMonitor. I had also the idea to have an event triggered when a call is incoming. Unfortunately i can not find any documentation about this Domoticz module/plugin.
thx
jens
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest