Dashticz - General Discussions

Dashticz, alternative dashboard based on HTML, CSS, jQuery

Moderators: leecollings, htilburgs, robgeerts

User avatar
mvveelen
Posts: 678
Joined: Friday 31 October 2014 10:22
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Hoorn, The Netherlands
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by mvveelen »

josimd wrote:An easy question... how can add a blocktitle like "Schakelaars woonkamer" ?
See the wiki:

use in config.js :

Code: Select all

blocks['blocktitle_1'] = {}
blocks['blocktitle_1']['type'] = 'blocktitle';
blocks['blocktitle_1']['title'] = 'Schakelaars woonkamer';
and then:

Code: Select all

var columns = {}
columns[1] = {}
columns[1]['blocks'] = ['blocktitle_1']
RPi3b+/RFXCOM rfxtrx433E/Shelly/Xiaomi Gateway/Philips HUE Lights/Atag Zone One/2 SunnyBoy inverters/AirconWithMe/P1 smartmeter/Domoticz latest Beta
User avatar
rbo0567
Posts: 12
Joined: Thursday 13 April 2017 16:41
Target OS: Linux
Domoticz version: v4.9701
Location: 's-Hertogenbosch
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by rbo0567 »

Just installed the latest Beta. Now my graphs don't display right anymore. I also noticed that screen 2 is partially visible on screen 1.
On my laptop everything looks alright but on my Ipad 2 it's a little messed up. click link for screenshot

https://postimg.org/image/cmbr2ejv3/


CONFIG.js
Spoiler: show
var _LANGUAGE = 'nl_NL'; //or: en_US, fr_FR, hu_HU
var _HOST_DOMOTICZ = 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx';
var _DOMOTICZ_REFRESH = 60; //in seconds
/* var _DASHTICZ_REFRESH = 30; //in minutes */
var _THEME = 'default'; // default = dashticz default theme

/*
IF YOU HAVE A MEDIABOX FROM ZIGGO (HORIZON), COPY SWITCH_HORIZON.PHP ON A WEBSERVER INSIDE YOUR NETWORK AND CHANGE THE IP.
ENTER THE PATH TO THIS FILE BELOW.
*/
var _HOST_ZIGGO_HORIZON = ''; //e.g. http://192.168.1.3/domoticz/switch_horizon.php';
var _APIKEY_WUNDERGROUND = '';
var _WEATHER_CITY = 'Eindhoven';
var _WEATHER_CITYNAME = ''; //show a different city name, leave empty if same as _WEATHER_CITY
var _WEATHER_COUNTRY = 'NL';
var _USE_AUTO_POSITIONING = true; //don't want to configure positions, use auto positioning
var _USE_FAVORITES = true; //only used when using auto positioning
var _HIDE_SECONDS_IN_CLOCK = false; //do not show the seconds in the clock
var _HIDE_MEDIAPLAYER_WHEN_OFF = false; //when you have a mediaplayer connected, hide it if nothing is playing
var _NEWS_RSSFEED = 'http://www.nu.nl/rss/algemeen';
var _USE_FAHRENHEIT = false;
var _USE_BEAUFORT = true; //Bft instead of m/s
var _TRANSLATE_SPEED = false; //windspeed, north northwest instead of NNW
var _STANDBY_AFTER_MINUTES = 10; //enter amount of minutes like: 5 (5 minutes)
var _SCROLL_NEWS_AFTER = 7000; //milliseconds, so 7000 is 7 seconds
var _SHOW_LASTUPDATE = false;
var _LASTUPDATE_FORMAT = 'DD-MM-YY HH:mm';
var _SCREENSLIDER_EFFECT = 'slide'; //'slide' or 'fade' or 'cube' or 'coverflow' or 'flip'
var _APIKEY_MAPS = '';
var _MAPS_LATITUDE = '';
var _MAPS_LONGITUDE = '';
var _AUTO_SWIPEBACK_TO = 1; //when no activity, swipe back to main screen after x seconds
var _AUTO_SWIPEBACK_TIME = 10; //seconds

//predefined colors, when you have RGB-lamps
var _SAVED_COLORS = ['black', 'white', 'blanchedalmond','rgb(255, 128, 0);', 'hsv 100 70 50', 'lightyellow'];

// Online Radio Stream Plugin, Note: you must enable plugin in column section 'streamplayer', see columns[3]['blocks'] example below.
var _STREAMPLAYER_TRACKS = [
{"track":1,"name":"Music FM","file":"http://stream.musicfm.hu:8000/musicfm.mp3"},
{"track":2,"name":"Radio 1","file":"http://213.181.210.106:8000/high.mp3"},
{"track":3,"name":"Test FM","file":"http://213.181.210.106:8000/high.mp3"},
];

// iCalendar Plugin, supports all .ics calendar types like Google Calendar, Apple Calendar
var _ICALENDAR_URL = 'https://testurl.com/ical.ics'; //supports .ics type calendars (Google Calendar, Apple Calendar etc.)
var _ICALENDAR_DATEFORMAT = 'friendly'; //'friendly', 'MM.DD.YYYY HH:mm', 'DD.MM.YYYY HH:mm', 'YYYY.MM.DD HH:mm'
var _ICALENDAR_LOCALE = 'en'; //en,hu, etc.

//Buttons or images to open webpages in an iframe, like a news website or weather forecast
var buttons = {}
buttons.buienradar = {width:12, isimage:true, refreshimage:60000, image: 'http://api.buienradar.nl/image/1.0/Rada ... =285&h=256', url: 'http://www.weeronline.nl/Europa/Nederland/Son/4058667'}
buttons.cam1= {width:12, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/cgi/jpg/image.cgi', url: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/cgi/jpg/image.cgi'}
buttons.cam2= {width:12, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=&pwd=', url: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=&pwd='}
buttons.cam3= {width:12, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=&pwd=', url: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=&pwd='}
buttons.cam4= {width:12, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/snap.jpeg', url: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx:xxxx/snap.jpeg'}
buttons.radio = {width:12, image: 'img/radio_on.png', title: 'Radio', url: 'http://nederland.fm'}
buttons.nunl = {width:12, icon: 'fa-newspaper-o', title: 'Nu.nl', url: 'http://www.nu.nl'}


//CUSTOM POSITIONING:
//defining wich blocks to show, de numbers represents the IDX of the device in Domoticz
//only define if you want to use a custom width instead of the default

var blocks = {}

//blocks[1] = {}
//blocks[1]['width'] = 4; //1 to 12, remove this line if you want to use the default (4)
//blocks[1]['title'] = 'Living room' //if you want change the name of switch different then domoticz
//blocks[1]['icon'] = 'fa-eye'; //if you want an other icon instead of the default, choose from: http://fontawesome.io/cheatsheet/
//blocks[1]['image'] = 'bulb_off.png'; //if you want to show an image instead if icon, place image in img/ folder

blocks[4] = {} //Electriciteit
blocks[4]['width'] = 12;
blocks[4]['switch'] = true;
blocks[5] = {} //Gas
blocks[5]['width'] = 12;
blocks[5]['switch'] = true;
blocks[6] = {} //Deur-Sensor
blocks[6]['width'] = 12;
blocks[6]['hide_data'] = true;
blocks[13] = {} //RPi CPU
blocks[13]['width'] = 12;
blocks[13]['image'] = 'rpi.png';
blocks[13]['switch'] = true;
blocks[11] = {} //RPi Used disk space
blocks[11]['width'] = 12;
blocks[11]['image'] = 'rpi.png';
blocks[11]['switch'] = true;
blocks[9] = {} //RPi Geheugen
blocks[9]['width'] = 12;
blocks[9]['switch'] = true;
blocks[9]['image'] = 'rpi.png';
blocks[9]['switch'] = true;
blocks[12] = {} // RPi Temperatuur
blocks[12]['width'] = 12;
blocks[12]['image'] = 'rpi.png';
blocks[12]['switch'] = true;
/*
blocks[14] = {} // René thuis/weg
blocks[14]['width'] = 12;
blocks[14]['icon'] = 'fa-home';
blocks[14]['title'] = 'Rene';
*/

//blocks[204] = {} //dimmer
//blocks[204]['width'] = 12;
//blocks[204]['title'] = 'Living room' //if you want change the name of switch different then domoticz

//blocks['blocktitle_1'] = {}
//blocks['blocktitle_1']['type'] = 'blocktitle';
//blocks['blocktitle_1']['title'] = 'Schakelaars';

var columns = {}

//columns[1] = {}
//columns[1]['blocks'] = ['blocktitle_1',1,2,62,'144_2',204,248,295] //remark: idx 144 produces 2 blocks, so you can use: '144_1' and '144_2' (or of course, just 144 if you want one)
//columns[1]['width'] = 5;

columns[1] = {}
columns[1]['blocks'] = [13,12,9,11,4,5,6]
columns[1]['width'] = 2;

columns[2] = {}
columns[2]['blocks'] = ['graph_4','graph_5']
columns[2]['width'] = 8;

columns[3] = {}
columns[3]['blocks'] = ['clock',buttons.buienradar]
columns[3]['width'] = 2;

columns[4] = {}
columns[4]['blocks'] = [buttons.cam1,buttons.cam4]
columns[4]['width'] = 4;

columns[5] = {}
columns[5]['blocks'] = [buttons.cam2]
columns[5]['width'] = 4;

columns[6] = {}
columns[6]['blocks'] = [buttons.cam3]
columns[6]['width'] = 4;

var columns_standby = {}
columns_standby[2] = {}
columns_standby[2]['blocks'] = ['clock']
columns_standby[2]['width'] = 12;

//if you want to use multiple screens, use the code below:
//var screens = {}
//screens[1] = {}
//screens[1]['background'] = 'bg1.jpg';
//screens[1]['background_morning'] = 'bg_morning.jpg';
//screens[1]['background_noon'] = 'bg_noon.jpg';
//screens[1]['background_afternoon'] = 'bg_afternoon.jpg';
//screens[1]['background_night'] = 'bg_night.jpg';
//screens[1]['columns'] = [1,2,3]

//screens[2] = {}
//screens[2]['background'] = 'bg3.jpg';
//screens[2]['background_morning'] = 'bg_morning.jpg';
//screens[2]['background_noon'] = 'bg_noon.jpg';
//screens[2]['background_afternoon'] = 'bg_afternoon.jpg';
//screens[2]['background_night'] = 'bg_night.jpg';
//screens[2]['columns'] = [4,5,6]

var screens = {}
screens[1] = {}
screens[1]['background'] = 'cc.png';
screens[1]['columns'] = [1,2,3]

screens[2] = {}
screens[2]['background'] = 'dd.png';
screens[2]['columns'] = [4,5,6]

custom.css
Spoiler: show
/*
CUSTOM CSS FILE
*/
/* Background blocks */
.transbg.col-xs-1,
.transbg.col-xs-2,
.transbg.col-xs-3,
.transbg.col-xs-4,
.transbg.col-xs-5,
.transbg.col-xs-6,
.transbg.col-xs-7,
.transbg.col-xs-8,
.transbg.col-xs-9,
.transbg.col-xs-10,
.transbg.col-xs-11,
.transbg.col-xs-12 {
padding-top:15px;
padding-bottom:15px;
border: 7px solid rgba(255,255,255,0);
background: rgba(0,0,0,0.2);
background-clip: padding-box;
border-radius: 15px; /* Round corners */
}

.fa.fa-home.on {color: green}
.fa.fa-home.off {color: red}

@media only screen and (max-height: 767px) {
#graphoutput4{height:146px;}
#graphoutput5{height:146px;}
}
Last edited by rbo0567 on Thursday 04 May 2017 21:19, edited 4 times in total.
sonar
Posts: 18
Joined: Saturday 31 January 2015 11:19
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 3.8153
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by sonar »

qwerk wrote:has anybody contacted mijnafvalwijzer ?
maybe they are willing to help.
As far as I know , it is the only one in the Netherlands with the most cities.

If nobody did already, anybody volunteering?
Mijnafvalwijzer has a json interface.
you can use the following URL:
http://json.mijnafvalwijzer.nl/?method= ... oevoeging=
koowee
Posts: 62
Joined: Thursday 29 December 2016 18:17
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: Beta
Location: Finland
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by koowee »

tontze wrote:
HansieNL wrote:
tontze wrote:I just did git pull, and all my buttons disappeared, they still exist in config.js ?
I had the same, add the following to config.js...
var _THEME = 'default'
Hm, that didnt help for me ..
Did you add ; after that? If not, try if that help

Code: Select all

var _THEME = 'default';
User avatar
mvveelen
Posts: 678
Joined: Friday 31 October 2014 10:22
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Hoorn, The Netherlands
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by mvveelen »

rbo0567 wrote:Just installed the latest Beta. Now my graphs don't display right anymore. I also noticed that the next screen is partially visible.
It's on my Ipad 2, click link for screenshot
I had this too when I added my cameras. When I disabled them, the part of the second screen was gone again. Also, when I added the cameras, the page took a long time to load. When it was finished loading, the part of the second screen was gone too.

So it might have something to do with the code for the cameras?
RPi3b+/RFXCOM rfxtrx433E/Shelly/Xiaomi Gateway/Philips HUE Lights/Atag Zone One/2 SunnyBoy inverters/AirconWithMe/P1 smartmeter/Domoticz latest Beta
User avatar
EdwinK
Posts: 1820
Joined: Sunday 22 January 2017 21:46
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by EdwinK »

mvveelen wrote:
rbo0567 wrote:Just installed the latest Beta. Now my graphs don't display right anymore. I also noticed that the next screen is partially visible.
It's on my Ipad 2, click link for screenshot
I had this too when I added my cameras. When I disabled them, the part of the second screen was gone again. Also, when I added the cameras, the page took a long time to load. When it was finished loading, the part of the second screen was gone too.

So it might have something to do with the code for the cameras?

I don't have camera's, and I see this happening too. Sometimes it will go away by going left or right, other times it wont and you need to refresh the page.
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | Hue | Tuya | IKEA tradfri | Dashticz V3 on Lenovo Huawei Tablet | Conbee
User avatar
rbo0567
Posts: 12
Joined: Thursday 13 April 2017 16:41
Target OS: Linux
Domoticz version: v4.9701
Location: 's-Hertogenbosch
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by rbo0567 »

mvveelen wrote:
rbo0567 wrote:Just installed the latest Beta. Now my graphs don't display right anymore. I also noticed that the next screen is partially visible.
It's on my Ipad 2, click link for screenshot
I had this too when I added my cameras. When I disabled them, the part of the second screen was gone again. Also, when I added the cameras, the page took a long time to load. When it was finished loading, the part of the second screen was gone too.

So it might have something to do with the code for the cameras?
Disabled the cameras in CONFIG.js reloaded Dashticz. Part of second screen was still visible and graphs still messed up. Enabled the camera's and reloaded Dashticz again. Same result.
User avatar
mlamie
Posts: 122
Joined: Friday 25 October 2013 17:12
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: 3.5877
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by mlamie »

clubeddie wrote:
robgeerts wrote:
How can i extract a JSON output url?
I want to extract it for you from http://inzamelkalender.hvcgroep.nl/
I don't know much, is this what you are looking for?
http://scraping.pro/a-simple-way-to-tur ... #more-5680
Raspberry Pi 3, RaZberry, RFXtrx433
Various Z-Wave devices, KlikAanKlikUit devices, ESP8266 NodeMCU, Sonoff POW and a Essent E-thermostaat
IP camera: Dahua 4MP IPC-HDBW4421R-AS, Vivotek FD8134V
jake
Posts: 742
Joined: Saturday 30 May 2015 22:40
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: beta
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by jake »

I have 2 questions regarding blocks to place:

1: In Domoticz in the Utility tab, I have a Solar panel yield device that displays:
- total kWh
- daily kWh
- current power
solar usage.JPG
solar usage.JPG (18.78 KiB) Viewed 2060 times
When I add this as a 'block' in Dasthicz, I can't select the 'power', but it only gives the 'daily kWh'. How can I change this?

2:
With the help of the OTGW I can distinct the gas usage by 'house heating' and 'tap water heating'. I therefore have 2 virtual gas meters to display this. In Dashticz I have both given them custom titles to show in local language what the device is about. However, it still displays the standard text. Can I change this?
Gas custom title.JPG
Gas custom title.JPG (10.8 KiB) Viewed 2060 times
Spoiler: show
blocks[181] = {}
blocks[181]['width'] = 4;
blocks[181] ['title'] = 'Gas Verwarming'

blocks[186] = {}
blocks[186]['width'] = 4;
blocks[186] ['title'] = 'Gas Tapwater'
Actually, it is the same issue for 'electricity' and 'solar panels', the standard defined text is displayed instead of my custom title.
User avatar
mvveelen
Posts: 678
Joined: Friday 31 October 2014 10:22
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Hoorn, The Netherlands
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by mvveelen »

jake wrote:I have 2 questions regarding blocks to place:

1: In Domoticz in the Utility tab, I have a Solar panel yield device that displays:
- total kWh
- daily kWh
- current power
solar usage.JPG

When I add this as a 'block' in Dasthicz, I can't select the 'power', but it only gives the 'daily kWh'. How can I change this?

2:
With the help of the OTGW I can distinct the gas usage by 'house heating' and 'tap water heating'. I therefore have 2 virtual gas meters to display this. In Dashticz I have both given them custom titles to show in local language what the device is about. However, it still displays the standard text. Can I change this?
Gas custom title.JPG
Spoiler: show
blocks[181] = {}
blocks[181]['width'] = 4;
blocks[181] ['title'] = 'Gas Verwarming'

blocks[186] = {}
blocks[186]['width'] = 4;
blocks[186] ['title'] = 'Gas Tapwater'
Actually, it is the same issue for 'electricity' and 'solar panels', the standard defined text is displayed instead of my custom title.

Try:

Code: Select all

blocks[181_1] = {}
blocks[181_1]['width'] = 4;
blocks[181_1] ['title'] = 'Gas Verwarming 1' 

blocks[181_2] = {}
blocks[181_2]['width'] = 4;
blocks[181_2] ['title'] = 'Gas Verwarming 2' 

blocks[186_1] = {}
blocks[186_1]['width'] = 4;
blocks[186_1] ['title'] = 'Gas Tapwater' 1

blocks[186_2] = {}
blocks[186_2]['width'] = 4;
blocks[186_2] ['title'] = 'Gas Tapwater 2'
And change the titles of course :)
RPi3b+/RFXCOM rfxtrx433E/Shelly/Xiaomi Gateway/Philips HUE Lights/Atag Zone One/2 SunnyBoy inverters/AirconWithMe/P1 smartmeter/Domoticz latest Beta
User avatar
EdwinK
Posts: 1820
Joined: Sunday 22 January 2017 21:46
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by EdwinK »

jake wrote:
2:
With the help of the OTGW I can distinct the gas usage by 'house heating' and 'tap water heating'. I therefore have 2 virtual gas meters to display this. In Dashticz I have both given them custom titles to show in local language what the device is about. However, it still displays the standard text. Can I change this?
In CUSTOM.js do something like this:

Code: Select all

blocks[123] = {}
blocks[123]['title'] = 'Maan fase';  
]blocks[123]['width'] = 12;
blocks[123]['switch'] = true;
Replace with your own info.
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | Hue | Tuya | IKEA tradfri | Dashticz V3 on Lenovo Huawei Tablet | Conbee
robgeerts
Posts: 1273
Joined: Saturday 24 January 2015 22:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7067
Location: NL
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by robgeerts »

HansieNL wrote:
tontze wrote:I just did git pull, and all my buttons disappeared, they still exist in config.js ?
I had the same, add the following to config.js...
var _THEME = 'default'
Fixed in latest beta!


htilburgs wrote:
robgeerts wrote:Cure is also working now:

In config.js add:

Code: Select all

var trashcan = {}
trashcan.cure = { trashapp: 'cure', width:4, zipcode:'5654SB', housenumber:'3' }
And define in block as:

Code: Select all

columns[1]['blocks'] = [trashcan.cure]
Rob, cannot get this to work.
I got an error "undefined". Any way I can check what's going wrong?

EDIT: clicking on it gives a 404 Not found
Could you search main.js if there is some text like:

loadTrash

?
User avatar
htilburgs
Posts: 464
Joined: Tuesday 03 November 2015 11:01
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by htilburgs »

No text "loadTrash" or "Trash"
Hardware:
RPi3 - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug - Nest Thermostat v3
robgeerts
Posts: 1273
Joined: Saturday 24 January 2015 22:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7067
Location: NL
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by robgeerts »

sonar wrote:
qwerk wrote:has anybody contacted mijnafvalwijzer ?
maybe they are willing to help.
As far as I know , it is the only one in the Netherlands with the most cities.

If nobody did already, anybody volunteering?
Mijnafvalwijzer has a json interface.
you can use the following URL:
http://json.mijnafvalwijzer.nl/?method= ... oevoeging=
Mijnafvalwijzer should work in latest beta:

Code: Select all

var trashcan = {}
trashcan.deafvalapp = { trashapp: 'deafvalapp', width:4,zipcode:'5692VG', housenumber:'33', country:'NL' }
trashcan.cure = { trashapp: 'cure', width:8, zipcode:'5654SB', housenumber:'3' }
trashcan.mijnafvalwijzer = { trashapp: 'mijnafvalwijzer', width:4, zipcode:'3582ES', housenumber:'1' }
And in de columns part of config.js:

Code: Select all

columns[2]['blocks'] = [trashcan.deafvalapp,trashcan.cure,trashcan.mijnafvalwijzer]
Blueone
Posts: 130
Joined: Friday 29 November 2013 11:30
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by Blueone »

Cure is still working at my end with the latest beta.

I wan't to use the calendar functionality with a gmail ical calendar, I'm getting the following error in the console:

No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://10.100.10.3:8080' is therefore not allowed access. The response had HTTP status code 405.

Is there something I have to add to the ical url? Tried crossorigin.me in front but that didn't help. I think I missing something here, there are a lot op posts with a calendar in so I don't really know the latest state :)

Dashticz needs a subforum with a tread for every functionality :D, is definitly a populair dashboard as we are already passed 100 pages with posts.
robgeerts
Posts: 1273
Joined: Saturday 24 January 2015 22:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7067
Location: NL
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by robgeerts »

jake wrote:I have 2 questions regarding blocks to place:

1: In Domoticz in the Utility tab, I have a Solar panel yield device that displays:
- total kWh
- daily kWh
- current power
solar usage.JPG

When I add this as a 'block' in Dasthicz, I can't select the 'power', but it only gives the 'daily kWh'. How can I change this?
Could you send me the JSON-output of this device?
jake wrote: 2:
With the help of the OTGW I can distinct the gas usage by 'house heating' and 'tap water heating'. I therefore have 2 virtual gas meters to display this. In Dashticz I have both given them custom titles to show in local language what the device is about. However, it still displays the standard text. Can I change this?
Gas custom title.JPG
Spoiler: show
blocks[181] = {}
blocks[181]['width'] = 4;
blocks[181] ['title'] = 'Gas Verwarming'

blocks[186] = {}
blocks[186]['width'] = 4;
blocks[186] ['title'] = 'Gas Tapwater'
Actually, it is the same issue for 'electricity' and 'solar panels', the standard defined text is displayed instead of my custom title.
You have spaces between [186] and ['title'], remove them.
robgeerts
Posts: 1273
Joined: Saturday 24 January 2015 22:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7067
Location: NL
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by robgeerts »

Blueone wrote:Cure is still working at my end with the latest beta.

I wan't to use the calendar functionality with a gmail ical calendar, I'm getting the following error in the console:

No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://10.100.10.3:8080' is therefore not allowed access. The response had HTTP status code 405.

Is there something I have to add to the ical url? Tried crossorigin.me in front but that didn't help. I think I missing something here, there are a lot op posts with a calendar in so I don't really know the latest state :)

Dashticz needs a subforum with a tread for every functionality :D, is definitly a populair dashboard as we are already passed 100 pages with posts.
Try https://cors-anywhere.herokuapp.com/ instead of crossorigin.me
User avatar
htilburgs
Posts: 464
Joined: Tuesday 03 November 2015 11:01
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by htilburgs »

htilburgs wrote:No text "loadTrash" or "Trash"
I'm now making a new installation of the dashboard with the latest beta.
Then I will recover my custom directory and try again.
Hold on... 5 min....
Hardware:
RPi3 - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug - Nest Thermostat v3
robgeerts
Posts: 1273
Joined: Saturday 24 January 2015 22:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7067
Location: NL
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by robgeerts »

htilburgs wrote:No text "loadTrash" or "Trash"
Then you dont have the latest main.js ;)
blacksn0w
Posts: 99
Joined: Friday 10 March 2017 22:27
Target OS: Raspberry Pi / ODroid
Domoticz version:
Location: Germany
Contact:

Re: Dashticz v2.0, custom positioning and multiple screens

Post by blacksn0w »

How to change size of icons when using custom images?
When im using font awesome icons, the could from wiki works perfect

Code: Select all

.fa,.wi {
   font-size:24px !important;
}
But how do i enlarge my custom images?
Migration done, hello Home Assistant.
Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest